Elcykel - Massor om elcyklarA--0A-EG - EX - U2-0

Bästa om Elcykel

Bäst om elcykel

Nu finns det många cykelhandlare som börjat ta in ett större sortiment av elcyklar. Detta gör att det finns elcyklar för alla tillämpningar såsom mountainbike, långpendling eller billiga enkla elcyklar.

Det finns även elcyklar som har lite starkare motor som klassas som elmoped och kräver förarbevis.

Bästa elcyklarna och tips när du köper en ny encykel

Här kommer endast de allra bästa eycyklarna och cykelaffärer listas men även det som är viktigt när man väljer vilken elcykel som passar just dina behov.

Ifall du tänkt köpa en elcykel är du smart och ännu smartare är du ifall du också tänker på följande saker:

  • Bestäm hur långt du vill kunna färdas på din elcykeln med hjälp av elmotorn? Ett batteri på 360 Wh räcker ungefär 20 km oavsett vad tillverkarna lovar.
  • Kontrollera att elcykelns motor är på 250 W för större motorer kräver förarbevis, hjälm och försäkring. Om din elcykel har för stor elmotor kan du både få böter och att försäkringsbolaget inte ger ersättning vid en evetuell olycka.
  • Köp en elcykel av ett känt märke eftersom du kommer troligtvis behöva reservdelar under de 10 år som du har kvar cykeln. Ett nytt batteri kan du behöva köpa efter 5 år och risken är att du inte hittar ett reservbatteri till en mindre vanlig cykel då.
Prioritet Elcykel Kommentar

1

Batavus Harlem E-go En av marknadens bästa och mest populära elcyklar. Detta innebär att du kommer kunna hitta reservdelar till den i framtiden.

2

Scott E-sub En mycket lovprisad serie Elcyklar från Scott som fått bäst i test många gånger..

3

Crescent Elina En mycket populär elcykel för både herrer och damer som i utlandet för att fixa elcyklar.

4

Merida eSpresso 300 En brutalt grym serie elcykler för den som bara vill ha det bästa och har gott om pengar.
H-EG - EX - U2-1

Andra bra elcyklar och cykelaffärer

Det finns naturligtvis många fler bra elcyklar och massvis med cykelhandlare som säljer elcyklar i landet. Något du ska undvika är att själv importera din elcykel eftersom då uppfyller den kanske inte svenska regler, kan medföra en brandrisk samt att det kan vara omöjligt att hitta reservdelar eller nytt batteri.


Mer fakta om elcyklar

Du kan finna mycket mer intressant information och viktig fakta om elcyklar här men även kul och lustiga saker om elcyklarna.

H-EG - EX - U2-2

Bästa butikerna för elcyklar

Det finns några butiker i Sverige som båda har korta leveranstider och stort utbud. Om ni köper er elcykel via nätet för att spara några tusenlappar är det rekommenderat att köpa från någon av nedanstående mycket seriösa elcykelhandlare.

I-EG - EX - U2-3


Meny - Elcykel
Till förstasidan på www.elcykel.netHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Elcykel 500WElcykel-KitTest elcykelNyheter