Elcykel - Massor om elcyklar

Cykla

Att cykla ger både motion och sparar pengar och tid samt dessutom är det bra att cykla för närmiljön och den globala uppvärmingen.

Cykla mer och spar tid

Elcykel

Tiden sparar när du cyklar genom att bilen behöver mindre service och du behöver inte gå och träna lika mycket. Även om du har långt till jobbet eller skolan kan du cykla genom att använda en elcykel som ger dig hjälpkraft upp till 25 km/h.

Att cykla till arbetet går på många håll i Sverige minst lika snabbt som att ta först gå till bilen och köra ut den ur garaget som sedan stå vid ett antal rödljus för att sedan försöka hitta en parkeringsplats och kanske betala för denna. Dessutom är det för många lätt att halvera bilkörandet genom att öka cyklandet vilket gör att bilen inte behöver lämnas in på service lika ofta. Förutom detta så behöver du inte gå och träna lika ofta om du har som vana att cykla till arbetet.


Spar pengar genom att cykla

Pengarna spar du genom att cykla eftersom bensinkostnaden minskar, värdeminskningen på bilen blir lägre, färre parkeringsavgifter och parkeringsböter samt att du inte behöver lämna in bilen på bilverkstaden för reparation lika ofta. Ibland kan det hända att cykeln behöver lämnas i till en cykelreparatör med det går snabbtoch kostar inte så mycket pengar.

Att skaffa en ny cykel

Att skaffa en ny cykel

När du bestämt dig för att börja cykla mer till jobbet, affären eller för nöjes skull ska du naturligtvis unna dig en riktigt bra cykel som inte kräver så mycket service. Att köpa en cykel för 10.000 kr kan kännas dyrt men i relation till vad det kostar att byta en kamrem på en bli eller skaffa en ny katalysator och då inser du lätt hur mycket pengar du kan spara genom att börja cykla.

Det som är viktigare än priset när du köper en ny cykel är att du blir nöjd med den. Följande egenskaper och frågor som du ska fundera på när du väl bestämt dig för att cykla mer.

  • Ska du cykla i skogen eller bara på landsväg med asfalt?
  • Hur ofta ska du cykla?
  • Hur långt kommer du att cykla normalt?
  • Är vikten på cykeln viktig för dig eller är det robusthet som är viktigast?
  • Vill du cykla snabbt eller cykla så du inte blir svettig?

Det viktiga är att du köper en cykel som har bra cykelkomponenter som t.ex. drev, kedja, bromsar och växlar. För att det ska bli kul att cykla så är det viktigt att cykeln känns bra och inte kräver service vilket bra komponenter säkerställer. Lycka till med ditt cyklande.


Mer fakta om elcyklar

Du kan finna mycket mer intressant information och viktig fakta om elcyklar här men även kul och lustiga saker om elcyklarna.

Bästa butikerna för elcyklar

Det finns några butiker i Sverige som båda har korta leveranstider och stort utbud. Om ni köper er elcykel via nätet för att spara några tusenlappar är det rekommenderat att köpa från någon av nedanstående mycket seriösa elcykelhandlare.Meny - Elcykel
Till förstasidan på www.elcykel.netHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Elcykel 500WElcykel-KitTest elcykelNyheter