Elcykel - Massor om elcyklarA--0A-EG - EX - U2-0

Kit för Elcykel

Kit för Elcykel

Ett kit för att göra en elcykel av en vanlig cykel blir allt vanligare och populärare. Ett elcykel-kit innehåller de delar som behövs för att du ska kunna göra om de flesta vanliga cyklar till en smidig elcykel som ger dig extra fart när du cyklar.

Kittet för att göra om din standardcykel till en elcykel brukar bestå av, en elmotor, ett Li-Ion-batteri, ett fartreglage, en kontrollenhet, en hastighetssensor och en indikator som känner av att du trampar.

H-EG - EX - U2-1

Motoreffekter i ett kit till elcykel

Motoreffekter i ett kit till elcykel

För ett en elcykel ska räknas som en vanlig cykel, med alla fördelar detta ger, så får inte motoreffekten överstiga 250 W. Det finns dock många elcykel-kit på marknaden som har högre effekter än 250 Watt.

Konsekvensen kan bli ifall man sätter på en för stor elmotor att cykeln blir olaglig vilket innebär att hemförsäkringen inte gäller vid stöld eller olyckor, du kan bli dömd att kör olagligt och att du måste klassa den som elmoped eller el-motorcykel.

De storlekar på kit till elcyklar som finns är:

  • Elcykel-kit med eLmotor på 250 Watt
  • Elcykel-kit med eLmotor på 500 Watt
  • Elcykel-kit med eLmotor på 750 Watt
  • Elcykel-kit med eLmotor på 1000 Watt
H-EG - EX - U2-2

Priser för att uppgradera till elcykel

Priser för att uppgradera till elcykel

Ifall du tänkt att uppgradera din vanliga cykel till en elcykel finns det mycket du bör undersöka och fundera på. Du får räkna med att det kostar från 7 000 kr att köpa motor, batteri och övriga dela i kittet för att få det till en fungerande elcykel.

Ifall du vill ha en större elmotor eller batteri kan ett elcykel-kit kosta upp till 120 000 kr. Det kan därför vara klokt att fundera på om du ska uppgradera till en elcykel eller ifall du ska köpa en ny elcykel istället.

Att tänka på vid kit för elcykel

Ett köpa ett kit till att få en elcykel är inte lika enkelt som att köpa en elcykel. Du får själv ta ansvar för att montera och göra en del anpassningar så det finns ett par saker som du ska fundera på först.

Att tänka på vid kit för elcykel

Ett köpa ett kit till att få en elcykel är inte lika enkelt som att köpa en elcykel.

Du får själv ta ansvar för att montera och göra en del anpassningar så det finns ett par saker som du ska fundera på först.

  • Är du händig och tror att du kan lösa en del mekaniska eller elektriska problem som kuan uppstå när du ska montera sensorer, motor, batteripack, m.m.?
  • Skivbromsar som sitter på framhjulet eller bakhjulet kommer vara tvungna att tas bort om du sätter dit en elmotor i något av dessa hjul?
  • Ingår batteri i dit till elcykeln och vilken spänning kräver motorn?
  • Finns det plats att montera det batteripack som du tänkt skaffa?
  • Var kommer du placera kontrollenheten så att du ser och når denna?

Mer fakta om elcyklar

Du kan finna mycket mer intressant information och viktig fakta om elcyklar här men även kul och lustiga saker om elcyklarna.

H-EG - EX - U2-3

Bästa butikerna för elcyklar

Det finns några butiker i Sverige som båda har korta leveranstider och stort utbud. Om ni köper er elcykel via nätet för att spara några tusenlappar är det rekommenderat att köpa från någon av nedanstående mycket seriösa elcykelhandlare.Meny - Elcykel
Till förstasidan på www.elcykel.netHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Elcykel 500WElcykel-KitTest elcykelNyheter