Elcykel - Massor om elcyklar

Kul om Elcykel

Roligt om elcykel

Det finns mycket trevligt och kul att rapportera om elcyklar och att elcykel kommit för att stanna är alla helt överrens om.

På denna sida kommer det presenteras nyttig och underhållande fakta om elcyklarna men även en del kul bilder på annorlunda och lustiga elcyklar men även elmopeder.
Om du funderat på att skaffa en elcykel så är rådet klart och tydligt - Gör det nu!

Sveriges snabbaste elcxkel

Sveriges snabbaste elcxkel Denna elcykel hade en hastighet av 96 km/h när polisen skulle stoppa den. Detta är en Gaea High Speed med 48 Volts litiumbatteri och kan få med elmotorer på upp till 3000 Watt.

Behöver de tilläggas att denna elcykel inte är laglig, vare sig som elcykel, elmoped eller elmotorcykel.

Skydda miljön med elcykel

Skydda miljön med elcykel Det räcker att du tar din elcykel och ersätter 3 kilometers bilåkande i veckan för att elcykel ska bli en ren ekonomisk vinst. Om du cyklar mer än detta på din elcykel är det bara att glädjas. Miljövinst blir det från första metern!

Spara pengar med din elcykel

Spara pengar med din elcykel Att ta sig fram på elcykel är inte bara bra för miljön utan även för din plånbok. Kostnaden att ladda batteriet på elcykeln en gång är ungefär 40 öre och då kan du åka omkring 20 km. Detta ger en kilometerkostnad på cirka 2 öre/km som du kan jämföra med vad din bil kostar.

Bästa elcyklarna 2019

BEST E-BIKES 2020

Fart på elcykeln

Fart på elcykeln En elcykel som är pedalassisterad få gå upp till 25 km/h vilket är fortare än vad de flesta orkar trampa längre sträckor. Om du ska åka sträckor på upp till omkring 5 km går det mycket snabbare att ta elcykeln än bilen eftersom du slipper leta parkeringsplatser eller gå långt för att hämta din bil.

Elcykel med 2-hjulsdrift

Försäkra din elcykel

Försäkra din elcykel Du behöver inte ta en speciell försäkring för din elcykel eftersom den ordinarie hemförsäkringen täcker redan stöld av vanliga elcyklar. Om du däremot har en starkare motor än 250 Watt behöver du både hjälm, mopedkörkort och försäkring.

Elcykel med släpvagn

Elcykel i 100 km/h

>

Mer fakta om elcyklar

Du kan finna mycket mer intressant information och viktig fakta om elcyklar här men även kul och lustiga saker om elcyklarna.

Bästa butikerna för elcyklar

Det finns några butiker i Sverige som båda har korta leveranstider och stort utbud. Om ni köper er elcykel via nätet för att spara några tusenlappar är det rekommenderat att köpa från någon av nedanstående mycket seriösa elcykelhandlare.Meny - Elcykel
Till förstasidan på www.elcykel.netHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Elcykel 500WElcykel-KitTest elcykelNyheter